Woka på grillen
Med en wokpanna kan man snabbt och enkelt tillaga läckra samt nyttiga maträtter på grillen. Grunden i att woka handlar om att tillaga råvarorna på hög temperatur, där man snabbt fräser det som skall tillagas i lite olja.
Resultatet blir en rätt som kan varieras i det oändligt med olika råvaror, såser och tillbehör vid servering.
Vad behöver jag?
Napoleons wokpanna är en premium produkt som kan användas till all form av matlagning på grillen. Den är byggd av ett solid gods och har en tjock botten, vilket gör att den ger ett perfekt resultat när man wokar.
Gällande redskap, så har du säkert redan de flesta produkter i ditt kök i form av skärbräda, kniv, slev, potatisskalare, mortel och tång.
Steg för steg
Att få ett perfekt resultat varje gång man wokar handlar om att följa några enkla men viktiga steg och när du behärskar dessa grunder, så är du en wokmästare av högsta rang.
- Förbered alla ingredienser innan.
- Tillaga på hög temperatur.
- Använd ca 1-3 msk olja.
- Behövs mer olja under tillagning, så hälls olja längs kanten på wokpannan. På såvis blir den nya olja snabbt varm.
- Vippa runt olja så den når upp på kanterna av wokpannan.
- Börja woka det som tar längts tid.
- Woka inte för mycket kött åt gången för då kyls wokpannan ned och du kokar köttet istället.
- När köttet är klart, så läggs det i en skål och så fortsätter man att tillaga resterade råvaror.
- Vissa grönsaker som har lång tillagningstid behöver förvällas i ca 3 minuter innan de wokas.
- Under wokning, så rör man ingredienserna upp och ned längs kanterna på wokpannan.