Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
500 g blandfärs    
1 bruk tomatsås    
1 st gul lök    
1 st vitlöksklyfta    
2 st brödskivor    
1 st ägg    
1 dl mjölk    
3 msk bladpersilja, finhackad    
1 tsk salt    
  olivolja    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Lägg brödet i en skål och häll över mjölken.
  • Skala och finhacka den gula löken.
  • Skala och riv vitlöksklyftan.
  • Blanda samman ägg, lök, vitlök, persilja och salt i en stor skål.
  • Pressa mjölken ur brödet och blanda ned i skålen.
  • Blanda ned färsen.
  • Gör ett stekprov och smaka av om det behövs mer salt,
  • Rulla köttbullarna till önskad storlek.

Tillagning

  • Hetta upp en gjutjärnspanna på grillen.
  • Tillsätt olivolja och stek köttbullarna tills de får en fin färg.
  • Lägg köttbullarna på en tallrik.
  • Häll i tomatsåsen och koka upp.
  • Smaka av med lite salt och svartpeppar.
  • Lägg i köttbullarna och låt puttra i någon minut.

Servering

  • Garnera med lite persilja.
  • Perfekt att servera som den är med en bit bröd eller vid din tapas bjudning.

Tips från Napoleon Food Lab

  • Johan: Koka ihop en egen tomatsås (1 brk plommontomater, 1 dl vitt vin, oregano torkad, svartpeppar & salt).