Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
500 g | blandfärs | ||
1 bruk | tomatsås | ||
1 st | gul lök | ||
1 st | vitlöksklyfta | ||
2 st | brödskivor | ||
1 st | ägg | ||
1 dl | mjölk | ||
3 msk | bladpersilja, finhackad | ||
1 tsk | salt | ||
olivolja |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Lägg brödet i en skål och häll över mjölken.
- Skala och finhacka den gula löken.
- Skala och riv vitlöksklyftan.
- Blanda samman ägg, lök, vitlök, persilja och salt i en stor skål.
- Pressa mjölken ur brödet och blanda ned i skålen.
- Blanda ned färsen.
- Gör ett stekprov och smaka av om det behövs mer salt,
- Rulla köttbullarna till önskad storlek.
Tillagning
- Hetta upp en gjutjärnspanna på grillen.
- Tillsätt olivolja och stek köttbullarna tills de får en fin färg.
- Lägg köttbullarna på en tallrik.
- Häll i tomatsåsen och koka upp.
- Smaka av med lite salt och svartpeppar.
- Lägg i köttbullarna och låt puttra i någon minut.
Servering
- Garnera med lite persilja.
- Perfekt att servera som den är med en bit bröd eller vid din tapas bjudning.
Tips från Napoleon Food Lab
- Johan: Koka ihop en egen tomatsås (1 brk plommontomater, 1 dl vitt vin, oregano torkad, svartpeppar & salt).