Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
8 st ciabattabröd skivor  
  olivolja    
2 st vitlöksklyftor    
Topping 1      
12 st körsbärstomater    
  basilika färsk  
  balsamico    
  svartpeppar    
Topping 2      
8 st prosciutto skivor  
  parmensanost tunna skivor  
  basilika färsk  
  balsamico    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Skär ciabattabrödet i 8 st 5 mm tjocka brödskivor.
  • Skär varje körsbärstomat på längen i 4 delar.
  • Skär åtta tunna skivor av parmensanosten.
  • Skala och skär vitlöksklyftorna på hälften.
  • Smörj in brödskivorna med lite olivolja.

Tillagning

  • Rosta brödskivorna på grillen tills de får en fin färg.
  • Gnid försiktigt vitlöksklyftorna på brödets rostade yta.

Servering

  • Topping 1 - Tomat, olivolja, balsamico, basilika och lite svartpeppar.
  • Topping 2 - Skivor av tunn parmensanost, prosciutto, balsamico och basilika.