Bruschetta
En italiensk klassiker
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
8 st |
ciabattabröd |
skivor |
|
|
olivolja |
|
|
2 st |
vitlöksklyftor |
|
|
Topping 1 |
|
|
|
12 st |
körsbärstomater |
|
|
|
basilika |
färsk |
|
|
balsamico |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
Topping 2 |
|
|
|
8 st |
prosciutto |
skivor |
|
|
parmensanost |
tunna skivor |
|
|
basilika |
färsk |
|
|
balsamico |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Skär ciabattabrödet i 8 st 5 mm tjocka brödskivor.
- Skär varje körsbärstomat på längen i 4 delar.
- Skär åtta tunna skivor av parmensanosten.
- Skala och skär vitlöksklyftorna på hälften.
- Smörj in brödskivorna med lite olivolja.
Tillagning
- Rosta brödskivorna på grillen tills de får en fin färg.
- Gnid försiktigt vitlöksklyftorna på brödets rostade yta.
Servering
- Topping 1 - Tomat, olivolja, balsamico, basilika och lite svartpeppar.
- Topping 2 - Skivor av tunn parmensanost, prosciutto, balsamico och basilika.