Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
800 g | fläsksida | ||
1 dl | grillsås | ||
rökflis eller chunks | |||
Kryddblandning | |||
2 msk | salt | ||
2 msk | svartpeppar | ||
2 msk | paprikapulver | ||
1 tsk | cayennepeppar |
Förberedelser
- Blanda samman kryddorna.
- Skär av svålen från fläsksidan.
- Skär fläsksidan i tjocka kuber.
- Blanda samman fläskkuberna med kryddblandningen
- Förvara i kylen i ca 2 timmar.
- Förbered grillen för grillmetod 50/50 (ca 110 °C).
Tillagning
- Fördela fläkskuberna över grillen.
- Lägg rökflis/chuncks på glöden eller rökflis i röklåda (gasolgrill)
- Tillaga i ca 3 timmar.
- Placera fläskkuberna i en aluminiumform och tillsätt grillsås.
- Tillaga i ytterliga 30 minuter.
Servering
- Servera som på grillspett.
Tips
- Gör en stor laddning för denna rätt kommer att bli allas favorit.
- Denna rätt kan även förberedas dagen innan och värmas upp.