Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
2 st | romansallad, krukor | ||
2 st | kycklingfiléer | ||
4 st | skivor ljust bröd | ||
1 st | vitlöksklyfta | ||
2 msk | olivolja | ||
parmensan | |||
svartpeppar | |||
Dressing | |||
1 dl | majonnäs | hellmann's | |
2 st | vitlöksklyftor, pressade | ||
2 st | sardeller | ||
1/2 dl | parmensan, finriven | ||
2 msk | citronsaft | ||
tabasco |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Blanda samman alla ingredienserna för dressingen.
- Skär brödskivorna i tärningar.
- Blanda samman olivolja och pressad vitlök i en skål.
- Vänd ned brödtärningarna i skålen.
Tillagning
- Grilla kycklingfiléerna tills de når 72 C.
- Rosta brödtärningarna på grillen.
Servering
- Skär kycklingfileerna i skivor.
- Fördela romansalladblad, kycklingskivor och krutonger på fyra tallrikar.
- Häll över dressing och toppa med hyvlad parmensan.
- Vrid några varv med pepparkvarnen över salladen.