Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
3 dl | vetemjöl | ||
1 3/4 dl | vatten |
Förberedelser
- Häll mjölet i en bunke.
- Rör ned lite vatten i taget
- När mjölet och vattnet har blandats knådas degen med fuktade händer.
- Målet är att degen skall bli mjuk och fast.
- Täck över bunken med en fuktig kökshanduk och låt stå i ca 30 min.
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Vid bakning på grillen används Napoleons gjutjärnspanna, Napoleons stekplatta eller Napoleons plancha.
- Lägg degen på ett mjöligt underlag och knåda tills degen blir fast samt lätt att forma.
- Forma små bollar av degen och kavla ut bollarna.
- Kavla ut till avlånga eller runda bröd.
Tillagning
- Hetta upp ytan på gjutjärnspannan eller annan produkt du använder för att grädda brödet på grillen.
- Lägg brödet i gjutjärnspannan och vänd efter ca 30 s då framträder små bubblor på ytan.
- För att inte brödets yta skall bli hårt, så vänds chapati brödet ofta under gräddningen.
- Chapati brödet är klart när du fått lite bruna fläckar runt om på ytan.
- Lägg brödet in en kökshandduk tills det är dags att servera.
Servering
- Smakar allra bäst direkt från grillen.
- Perfekt att servera när du lagar Indiska rätter på grillen, men passar även till det mesta.