Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
700 g | kycklinglårfilé | Lindströms 100% kycklinglårfilé | |
1 st | ägg | ||
1 msk | chiliflakes | ||
1 msk | salt | ||
panko ströbröd | |||
rapsolja |
Förberedelser
- Finhacka kycklinglårfiléerna.
- Blanda samman med ägg, chiliflakes och salt.
- Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Förbered alla tillbehör.
- Forma kycklingfärsen till små burgare.
- Rulla burgarna i panko.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons stekplatta eller gjutjärnspanna på grill med lite rapsolja.
- Stek i ca 5 minuter på varje sida tills kycklingburgaren är färdig att servera.
Servering
- Bygg små burgare med sallad, tomat och aioli.