Chicken Korma
Klassisk indisk rätt
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
4 st |
kycklingfiléer |
|
|
2 st |
tomater |
|
|
4 st |
vitlöksklyftor |
|
|
2 st |
gula lökar |
|
|
3 msk |
ingefära |
färsk, riven |
|
1 st |
vårlök |
|
|
3 dl |
kokosmjölk |
|
|
1 st |
kycklingbuljongtärning |
|
|
|
rapsolja |
|
|
Kryddor |
|
|
|
1 msk |
koriander |
malen |
|
1 tsk |
spiskummin |
malen |
|
1 tsk |
kardemumma |
malen |
|
1 tsk |
gurkmeja |
|
|
1/ tsk |
cayennepeppar |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
- Blanda samman alla kryddor i en skål.
- Finhacka vitlöksklyftorna.
- Hacka den gula löken i små bitar.
- Finhacka de stora tomaterna.
- Skala och riv ingefära.
- Skär kycklingfiléerna i bitar.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons wokpanna tillsammans med lite rapsolja.
- Brynt kycklingbitarna och lägg med sedan i en skål.
- Tillsätt lite rapsolja i wokpannan.
- Stek den gula löken tillsammans med kryddblandningen.
- Rör ned vitlök och ingefära.
- Häll i koksmjölk och smula i bujongtärningen.
- Koka upp och blanda sedan ned kyckling samt de finhackade tomaterna.
- Låt småkoka i ca 10 minuter.
Servering
- Toppa korman med lite hackad vårlök och körsbärstomater.
- Servera tillsammans med ris och naan bröd.