Daal
En läcker Indisk rätt
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
2 st |
gul lök |
|
|
2 st |
morötter |
|
|
2 st |
vitlöksklyftor |
|
|
2 msk |
rapsolja |
|
|
1 msk |
ingefära |
färsk, riven |
|
1 msk |
spriskummin |
|
|
4 dl |
röda linser |
|
|
4 dl |
kokosmjölk |
|
|
400 g |
krossade tomater |
|
|
1 st |
grönsaksbuljong |
|
|
2 dl |
vatten |
|
|
|
salt |
|
|
Förberedelser
- Har du inte Sizzle Zone på din grill, så förbereds grillen för grillmetod direkt.
- Skala och finhacka lök, morötter och vitlök.
- Skala och riv ingefära.
Tillagning
- Hetta upp wokpannan på Sizzle Zonen eller på grillen tillsammans med rapsolja.
- Stek lök, morötter och vitlök tills med blir mjuka.
- Blanda ned ingefära och spiskummin.
- Häll i tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong samt vatten och rör om.
- Häll i linserna och rör om.
- Koka på svag värme under ca 25 minuter
Servering
- Servera tillsammans med ris och naanbröd.