Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
800 g | flankstek | ||
salt |
Förberedelser
- Tag ut flanksteken i god tid från kylskåpet,
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Putsa bort eventuella senor och hinnor.
- Torka köttets yta.
- Salta.
Tillagning
- Värm upp grillen till ca 180°C - 200°C.
- Placera flanksteken på grillen.
- Grilla i ca 5 minuter på varje sida.
- Fortsätt grilla tills du når önskad tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar).
- Låt flanksteken vila i några minuter.
Servering
- Skär i tunna skivor tvärs över köttfibrerna.
Tips från Napoleon teamet
- Christoffer: Strimla flanksteken och använd när du skall woka på grillen.
- Ulf: Hacka och använd som råbiff.