Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
1 st | baguette | ||
Topping 1 | |||
4 st | baconskivor | ||
1 st | vitlök | ||
1/2 dl | mozzarella | ||
2 msk | gräslök, finhackad | ||
Topping 2 | |||
4 st | körsbärstomater | ||
1 st | vitlök | ||
1/2 dl | mozzarella | ||
2 msk | gräslök, finhackad |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Skär baconskivorna i strimlor.
- Skär körsbärstomaterna i skivor.
- Skala vitlöksklytorna och skär dem på hälften.
- Finhacka gräslöken.
- Skär baguetten på längden.
Tillagning
- Stek bacon i en gjutjärnspanna på grillen.
- Rosta brödet på grillen tills det får lite yta.
- Gnid in vitlökklyftorna på brödet.
- Topping 1 - ost, bacon och gräslök.
- Topping 2 - ost, tomatskivor och gräslök.
- Gratinera brödet vid sidan av värmekällan till osten har smält.
- Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Servering
- Skär brödet i portionsbitar och servera som starters på grillfesten.