Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 st baguette    
Topping 1      
4 st baconskivor    
1 st vitlök    
1/2 dl mozzarella    
2 msk gräslök, finhackad    
Topping 2      
4 st körsbärstomater    
1 st vitlök    
1/2 dl mozzarella    
2 msk gräslök, finhackad    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Skär baconskivorna i strimlor.
  • Skär körsbärstomaterna i skivor.
  • Skala vitlöksklytorna och skär dem på hälften.
  • Finhacka gräslöken.
  • Skär baguetten på längden.

Tillagning

  • Stek bacon i en gjutjärnspanna på grillen.
  • Rosta brödet på grillen tills det får lite yta.
  • Gnid in vitlökklyftorna på brödet.
  • Topping 1 - ost, bacon och gräslök.
  • Topping 2 - ost, tomatskivor och gräslök.
  • Gratinera brödet vid sidan av värmekällan till osten har smält.
  • Smaka av med lite salt och svartpeppar.

Servering

  • Skär brödet i portionsbitar och servera som starters på grillfesten.