Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
1 påse | vannamei räkor | ||
3 st | vitlöksklyftor | skala, finhacka | |
1 st | spansk peppar | kärma ur, finhacka | |
cayennepeppar | |||
flingsalt | |||
olivolja | |||
1 st | surdegsbaguette |
Förberedelser
- Tina räkorna
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Kärna ur och finhacka chilin.
Tillagning
- Placera gjutjärnspannan på grillen.
- Tillsätt olivolja och låt pannan bli varm.
- Lägg i räkorna och fräs i någon minut.
- Tillsätt vitlök samt chili och fräs tills de får en blank yta.
Servering
- Smaka av med salt och lite cayennepeppar
- Servera direkt i gjutjärnspannan tillsammans med tandpetare
- Efter det att räkorna är slut, så används brödbitar för att suga upp den smaksatta oljan.
Tips från Napoleon teamet
- Rickard: Önskar du riktigt heta räkor är det bara att öka mängden cayennepeppar eller chili.
- Mats: Garnera med hackad färsk persilja.