Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
400 g | spetskål | ||
1 st | jalapeño | ||
bladpersilja, garnering | |||
chiliflakes, garnering | |||
Röra | |||
2 dl | crème fraiche | ||
2 msk | majonnäs | ||
1 st | avokado | ||
3 st | vitklöksklyftor | ||
1 st | basilika, kruka | ||
1 st | koriander, kruka | ||
1 st | bladpersilja, kruka | ||
1 st | lime, saft & zest | ||
salt | |||
Napoleon tillbehör | |||
Skålar | Visa produkt |
Förberedelser
- Lägg undan några blad från de färska örterna till garnering.
- Grovhacka örterna.
- Skala vitlöken och gröp ur avakadon.
- Använd ett zestjärn och hyvla av de yttersta skalet på limefrukten.
- Skär lime på hälften och pressa ur saften i en liten skål.
- Skär spetskålen i lagom stora bitar.
- Skär chilin i tunna skivor.
Tillagning
- Mixa ingredienserna till röran i en mixer.
- Smaka av röran och tillsätt salt efter önskemål.
- Blanda samman alla ingredienser i en skål (spara lite örter & chili för garnering).
Servering
- Fördela på ett fat och toppa med färska örter, jalapeño samt chiliflakes.
Tips
- Ett perfekt sätt att ta tillvara på mat i skafferi och kyl är att skapa en coleslaw med de ingredienser du har hemma.