Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 st spetskål    
1 st ananas    
1 msk rökt paprikapulver    
1 st charlottenlök    
1 st lime    
  olivolja    
  honung    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
  • Skala ananasen och skär bort stocken.
  • Skär ananasen i skivor.
  • Skär spetskålen i fyra delar på längden.
  • Skala och finhacka charlottenlöken.
  • Kärna ur chilin och finhacka.
  • Grovhacka koriander.

Tillagning

  • Pensla ananaskivorna med lite honung och krydda med salt samt lite paprikapulver.
  • Grill skivorna i ca 3 minuter på varje sida tills de får lite färg.
  • Tärna skivorna och lägg i en skål.
  • Ringla lite olivolja på spetskålen och grilla tills den får lite färg.
  • Blanda samman ananas, chili, koriander, charlottenlök, lime zest, lime saft och olivolja.
  • Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.

Servering

  • Fördela spetskålen på fyra tallrikar & toppa med röran.
  • Ringla lite olivolja.