Grillad spetskål
Med hetta & sötma
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
1 st |
spetskål |
|
|
1 st |
ananas |
|
|
1 msk |
rökt paprikapulver |
|
|
1 st |
charlottenlök |
|
|
1 st |
lime |
|
|
|
olivolja |
|
|
|
honung |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
|
salt |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
- Skala ananasen och skär bort stocken.
- Skär ananasen i skivor.
- Skär spetskålen i fyra delar på längden.
- Skala och finhacka charlottenlöken.
- Kärna ur chilin och finhacka.
- Grovhacka koriander.
Tillagning
- Pensla ananaskivorna med lite honung och krydda med salt samt lite paprikapulver.
- Grill skivorna i ca 3 minuter på varje sida tills de får lite färg.
- Tärna skivorna och lägg i en skål.
- Ringla lite olivolja på spetskålen och grilla tills den får lite färg.
- Blanda samman ananas, chili, koriander, charlottenlök, lime zest, lime saft och olivolja.
- Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
Servering
- Fördela spetskålen på fyra tallrikar & toppa med röran.
- Ringla lite olivolja.