Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
500 g | fläskkarré | ||
Marinad | |||
2 st | vitlöksklyftor | finhackad | |
2 msk | olivolja | ||
2 krm | spiskummin | ||
1 tsk | salt |
Förberedelser
- Lägg köttet i frysen tills att det stelnar till lite, men inte blir fryst. Gör det lättare att strimla.
- Förbered grillen för grillmetoden 50/50.
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en stor skål.
- Skär köttet i tunna strimmlor.
- Blanda samman köttet och marinaden.
Tillagning
- Placera en gjutjärnspanna på grillen och hetta upp lite olivolja i pannan.
- Stek köttet tills det får en fin färg.
Servering
- Servera tillsammans med tzatziki och olika grönsaker.
Tips från Napoleon teamet
- Christoffer: Värm pitabröd på grillen och fyll brödet med sallad, tomat, kött och tzatziki.
- Johanna: Gör en strut av tortillabröd och fyll med favorittillbehör.