Förbered grillen för grillmetod indirekt på låg temperatur ca 80-100 °C.
Tillagning
Placera köttbullarna på grillen och tillaga tills den når ca 60 °C (Med denna metod släpper inte köttbullarna så mycket vätska eller faller isär vi stekning.).
Tag köttbullarna av grillen och förvara i kylen tills det är dags att tillaga.
Vid stekning av köttbullarna används gjutjärnspanna eller stekplatta på grillen tillsammans med en klick med smör.
Stek till de får en fin färg.
Servering
Håll köttbullarna varmt på låg tempertur.
Servera på julens buffébord tillsammans med andra läckra julrätter från din Napoleongrill.
Tips från Napoleon Food Lab
Johan: Skall du laga köttbullar till många är det perfekt att använda en spritspåse, där du snabbt spritsar ut köttbullarna.
Sandra: Addera lite kryddgrönt, så blir buffébordet extra snyggt.
Ulf: Gör en liten köttbulle och stek för att provsmaka så att kryddningen är ok.
Vi har tagit fram en Napoleon portionsguide, så du enkelt kan planera hur mycket julmat som skall tillagas Visa guiden.
Om receptet
Ta julens festligheter till nya höjder och tillaga julmaten på grillen.