Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
4 st | kycklingfilé | ||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Ta ut kycklingfiléen i god tid innan det är dags att grilla.
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Torka köttets yta.
Tillagning
- Placera kycklingfiléerna på grillgallret direkt över värmekällan.
- Grilla i ca 2 minuter på varje sida tills du får en fin grillyta.
- Placera filéerna vid sidan om värmekällan och låt den tjocka delen vara vänd mot värmekällan.
- Fortsätt grilla tills du når tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar.
- Låt kycklingfiléerna vila på skärbrädan.
- Vrid några varv med salt- och pepparkvarnen.
Servering
- Servera kycklingfilé hel eller skuren i skivor.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Använd grilltermometer, så får du perfekt kycklingfilé varje gång.
- Ulf: Tillaga inte kyckling för läge för då blir den torr.