Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
500 g | lammfärs | ||
2 st | vitlöksklyftor | ||
1 st | gul lök | ||
1 dl | persilja | ||
1 msk | spiskummin | ||
1 tsk | svartpeppar | ||
1 tsk | salt | ||
> | grillspett |
Förberedelser
- Skala och finhacka vitlök samt gul lök.
- Finhacka persiljan.
- Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
- Sätt in i kylen och låt vila i ca 30 minuter.
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Forma till ca 8 st avlånga kebab och trä igenom spetten
Tillagning
- Börja med tillagningen med att få lite grillyta genom att gilla spetten direkt över värmekällan.
- Placera sedan spetten vid sidan om värmekällan.
- Tillaga med locket stängt i ca 10 minuter eller till innertemperatur når 58-64°C.
Servering
- Servera tillsammans med bröd, sallad och vitlöksås.