Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
800 g | laxfilé | ||
rapsolja | |||
salt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direkt.
- Hacka laxen i mindre bitar med en kniv.
- Smaksätt laxen med salt.
- Smörj in Napoleons hamburgerpress med lite rapsolja.
- Forma laxhacket till fyra bollar och pressa till puckar med hjälp av Napoleons hamburgerpress.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna med lite rapsolja på grillen.
- Tillaga laxburgarna i gjutjärnspannan tills de får en fin färg.
Servering
- Garnera med solrosskott och låt gästerna bygga sin egen laxburgare med olika tillbehör.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Avluta med några handpillade räkor på toppen av burgaren tillsammans med en dillkvist.
- Ulf: Toppa laxburgaren med stekt salladslök och avsluta med lite Ponzu.