Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
4 dl | vetemjöl | ||
0.5 tsk | bakpulver | ||
1 tsk | florsocker | ||
0.5 tsk | salt | ||
1.2 dl | yoghurt | ||
0.5 dl | mjölk | ||
2 msk | rapsolja | ||
2 st | vitlöksklyftor | ||
2 msk | smör |
Förberedelser
- Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
- Forma en grop i mitten av bunken.
- Häll rapsolja och youghurt i gropen.
- Tillsätt lite mjölk i taget och blanda samman med en slev.
- Knåda till en smidig deg.
- Vik in degen med båda händerna tills du format en rund boll.
- Smörj in en skål med lite rapsolja.
- Lägg degen i skålen och täck med plastfilm.
- Låt degen jäsa i ca 3 timmar.
- Skala och hacka vitlöken.
- Skär degen i 6 lika stora delar och forma till bollar.
- Kavla ut till avlånga bröd.
- Fördela den hackade vitlöken över bröden.
Tillagning
- Förbered grillen för direktvärme och placera pizzastenen på grillen
- Invänta tills grillen är riktigt varm.
- Placerad brödet på pizzastenen och baka tills brödet börjar visa bubblor på ovansidan.
Servering
- Pensla lite smält smör.