Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
200 g | vitkål, finstrimlad | ||
3 st | ägg | ||
1 dl | mjölk | ||
1 dl | vetemjöl | ||
1 krm | bakpulver | ||
1 tsk | salt | ||
smör | |||
Topping | |||
persilja, finhackad | |||
majonnäs | |||
tonkatusås | finns i asiatiska affärer |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Skär vitkål i fina strimmlor.
- Blanda samman ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver och salt till en smet.
- Blanda ned vitkålen i smeten.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna, plancha eller stekplatta tillsammans med en klick smör.
- Fördela smeten till fyra pannkakor och stek på båda sidor.
- Pannkakan är klar när den fått en fin färg.
Servering
- Garnera med majonnäs, tonkatusås och finhackad persilja.
Tips
- Toppa med stekta champinjoner .