Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
800 g | oxfilé | ||
salt |
Förberedelser
- Tag ut köttet i god tid från kylskåpet,
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Putsa bort eventuella senor och hinnor.
- Torka köttets yta.
- Skär bort huvudet samt svansen och spara till en Biff Rydberg.
- Skär mittbiten i 4-5 cm tjocka skivor sk tournedos.
- Salta.
Tillagning
- Placera köttet på den heta delen av grillen.
- Grilla tills du får en fin färg runt om.
- Fortsätt tillagning vid sidan om värmekällan tills du når önskad tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar).
- Låt köttet vila i några minuter.
Servering
- Servera tillsammans med råstekt potatis och vitlökssmör.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Använd grilltermometer, så får du perfekt resultat varje gång.
- Ulf: Skall du laga till många, så grilla den hel och låt gå klar på låg temperatur på grillen eller i ugnen.