Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
800 g oxfilé    
  salt    

Förberedelser

  • Tag ut köttet i god tid från kylskåpet,
  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Putsa bort eventuella senor och hinnor.
  • Torka köttets yta.
  • Skär bort huvudet samt svansen och spara till en Biff Rydberg.
  • Skär mittbiten i 4-5 cm tjocka skivor sk tournedos.
  • Salta.

Tillagning

  • Placera köttet på den heta delen av grillen.
  • Grilla tills du får en fin färg runt om.
  • Fortsätt tillagning vid sidan om värmekällan tills du når önskad tillagningstemperatur - 4% (temperaturen stiger när köttet vilar).
  • Låt köttet vila i några minuter.

Servering

  • Servera tillsammans med råstekt potatis och vitlökssmör.

Tips från Napoleon teamet

  • Mats: Använd grilltermometer, så får du perfekt resultat varje gång.
  • Ulf: Skall du laga till många, så grilla den hel och låt gå klar på låg temperatur på grillen eller i ugnen.