Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
12 st | ostron | ||
1 dl | vitt vin | ||
1 msk | pernod | ||
1 dl | vispgrädde | ||
tabasco | |||
120 g | spenat | ||
1 st | scharlottenlök | ||
1 st | vitlöksklyfta | ||
1 dl | emmenthaler, riven | ||
panko | |||
smör |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Öppna ostronen och spara spadet.
- Finhacka lök och vitlök.
Tillagning
- Koka vin, pernod, ostronspad och grädde tills ca 1 1/2 dl kvarstår.
- Smaka av med några droppar tabasco.
- Fräs lök och vitlök i lite smör till ytan på löken blir glansig.
- Tillsätt spenat och fräs tills all vätska är borta.
- Fördela spenatblandningen på ostronskalen tillsammans med ostron.
- Häll över såsen.
- Toppa med riven ost och panko.
- Gratiner på ca 200 C i ca 6 minuter tills osten har smält.
Servering
- Passar perfekt som en förrätt till en lyxig kväll vi grillen.