Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
12 st ostron    
1 dl vitt vin    
1 msk pernod    
1 dl vispgrädde    
  tabasco    
120 g spenat    
1 st scharlottenlök    
1 st vitlöksklyfta    
1 dl emmenthaler, riven    
  panko    
  smör    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Öppna ostronen och spara spadet.
  • Finhacka lök och vitlök.

Tillagning

  • Koka vin, pernod, ostronspad och grädde tills ca 1 1/2 dl kvarstår.
  • Smaka av med några droppar tabasco.
  • Fräs lök och vitlök i lite smör till ytan på löken blir glansig.
  • Tillsätt spenat och fräs tills all vätska är borta.
  • Fördela spenatblandningen på ostronskalen tillsammans med ostron.
  • Häll över såsen.
  • Toppa med riven ost och panko.
  • Gratiner på ca 200 C i ca 6 minuter tills osten har smält.

Servering

  • Passar perfekt som en förrätt till en lyxig kväll vi grillen.