Patatas bravas
Populär tapasrätt
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
400 g |
potatis |
|
|
|
olivolja |
|
|
|
flingsalt |
|
|
Salsa |
|
|
|
2 st |
tomater |
|
|
2 st |
vitlöksklyftor |
|
|
1 st |
chili, spansk |
|
|
|
olivolja |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
|
salt |
|
|
Aioli |
|
|
|
1 dl |
majonnäs |
|
|
2 st |
vitlöksklyftor |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden 50/50.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar.
- Hacka tomaterna.
- Finhacka vitlök och chili.
- Blanda samman majonnäs och pressade vitlöksklyftor.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna med olivolja och tillsätt potatis.
- Stek potatisen vid sidan av värmen i ca 10 minuter tills de blir mjuka i mitten.
- Smaka av med salt.
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna med olivolja och stek tomat, vitlök och chili.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Servering
- Lägg potatisen i en skål toppa med salsa samt aioli.