Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
600 g prinskorv   Stensåkra
1 st rulle smördeg    
1 dl senap   Stensåkra
1 dl crème fraiche    
4 st gemsalladshuvuden    
200 g körsbärstomater    
  bladpersilja    
  olivolja    
  rödvinsvinäger    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetoden direkt.
  • Blanda samman crème fraiche och senap till en senapskärm.
  • Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
  • Placera körsbärstomaterna på Napoleons gjutjärnspanna.
  • Ringla över olivolja samt vrid några varv med salt- och svartpepparkvarnen.
  • Skär strimlor av smördegen och linda in varje prinskorv med en strimla av smördegen.
  • Skär gemsallad på längden och ringla olivolja över snittytan.

Tillagning

  • Börja med att tillaga tomaterna i gjujärnspanna på grillen tills tomaterna får en fin färg.
  • Tillaga prinskorvarna tills remsan av smördegen får lite färg.
  • Grilla gemsalladen med snittytan mot grillgallret och grilla till ytan får lätt sotig färg.

Servering

  • Placera en gemsallad på varje tallrik och stänk över lite vinäger. Smaksätt även med salt och svartpeppar
  • Fördela tomater och prinskorvarna.
  • Servera varm med en klick senapskräm.

Tips från Napoleon teamet

  • Mats: Smula över riven Västerbottensost.
  • Ulf: Pigs in a blanket passar perfekt på buffébordet.