Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
600 g | prinskorv | Stensåkra | |
1 st | rulle smördeg | ||
1 dl | senap | Stensåkra | |
1 dl | crème fraiche | ||
4 st | gemsalladshuvuden | ||
200 g | körsbärstomater | ||
bladpersilja | |||
olivolja | |||
rödvinsvinäger | |||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direkt.
- Blanda samman crème fraiche och senap till en senapskärm.
- Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
- Placera körsbärstomaterna på Napoleons gjutjärnspanna.
- Ringla över olivolja samt vrid några varv med salt- och svartpepparkvarnen.
- Skär strimlor av smördegen och linda in varje prinskorv med en strimla av smördegen.
- Skär gemsallad på längden och ringla olivolja över snittytan.
Tillagning
- Börja med att tillaga tomaterna i gjujärnspanna på grillen tills tomaterna får en fin färg.
- Tillaga prinskorvarna tills remsan av smördegen får lite färg.
- Grilla gemsalladen med snittytan mot grillgallret och grilla till ytan får lätt sotig färg.
Servering
- Placera en gemsallad på varje tallrik och stänk över lite vinäger. Smaksätt även med salt och svartpeppar
- Fördela tomater och prinskorvarna.
- Servera varm med en klick senapskräm.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Smula över riven Västerbottensost.
- Ulf: Pigs in a blanket passar perfekt på buffébordet.