Raggmunk
Klassisk husmanskost
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
800 g |
potatis, fast |
|
|
1,5 dl |
vetemjöl |
|
|
3 dl |
mjölk |
|
|
1 st |
ägg |
|
|
|
vitpeppar |
|
|
|
salt |
|
|
|
smör |
|
|
|
gräddfil |
|
|
|
gräslök |
|
|
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
- Vispa samman mjöl och mjölk till en smet utan klumpar.
- Blanda samman smeten med ett ägg och smaksätt med lite salt samt vitpeppar.
- Skala och riv potatisen på ett rivjärn.
- Krama ur vätskan och blanda ned potatisen i smeten.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons gjutjärnspanna på grillen.
- Lägg lite smör i gjutjärnspannan.
- Häll en klick av smeten i gjutjärnspannan.
- Stek tills raggmunken får en fin färg.
Servering
- Servera tillsammans med lite färsk hackad gräslök och gräddfil.
Tips
- Klassikern är att servera tillsammans med stekt fläsk och rårörda lingon.
- Skall du laga till många kan raggmunkarna varmhållas i ugn på 100 C.
- Prova att riva med andra rotfrukter tillsamman med potatis.
- Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk.