Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
6 st | rödbetor, inlagda | ||
2 st | äpplen, röda | ||
1 dl | majonnäs, Hellmann's | ||
1 dl | crème fraiche | ||
1 msk | dijonsenap | ||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Blanda samman majonnäs, crème fraiche och dijonsenap i en skål.
- Förbered grillen för indirekt värme på låg temperatur.
- Skär rödbetorna och äpple i fina strimlor.
Tillaging
- Använd röklåda på gasolgrillen och rökflis direkt i glöden på kolgrillen.
- Invänta rök och placera sedan skålen med majonnäsblandningen på grillen.
- Stäng locket och smaksätt med rök under 5-10 minuter på låg temperatur (beroende på hur mycket röksmak du önskar tillsätta).
- Blanda samman med rödbetor och äpple.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt stå kallt tills det är dags för servering.
Servering
- Passar perfekt till julmackan med vörtbröd, skinka och senap.
- En del av julbordets alla rätter
Tips från Napoleon Food Lab
- Johan: Denna rätt kan du laga några dagar innan servering.