Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
1 kg lax    
Rub      
2 tsk salt    
2 tsk farinsocker    
1 msk lökpulver    
2 msk vitlökspulver    
1 msk cayennepeppar    
1 msk svartpeppar    
Glaze      
2 tsk smör    
2 tsk lönnsirap    
2 tsk bourbon    
1 dl bbq sås    
Napoleon tillbehör      
1 st röklåda   Visa produkt
rökspån, körsbär   Visa produkt

Förberedelser

  • Blanda samman alla ingedienser för kyddblandningen.
  • Skär laxen i 5 cm stora kuber och blanda samman med kryddorna.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i resterande ingredienser.
  • Koka samma på svag värme.
  • Fyll röklådan med rökspån.

Tillagning

  • Förbered grillen för indirekt värme med sikte på ca 120°C.
  • Placera röklådan i grillen ovanför brännaren.
  • Fördela laxkuberna på grillgallret.
  • Tillaga under 30 minuter.
  • Pensla laxkuberna med glaze och tillaga i ytteringare ca 30 min eller tills kärntemperatur på laxen är 55°C

Servering

  • Perfekt att servera på buffébordet eller som snacks.