Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
125 g flingsalt   Falksalt
2 dl rökspån, äpple    

Förberedelser

  • Förbered grillen för grillmetod 50/50.
  • Fyll rökröret/röklådan med rökspånen.
  • Häll flingsaltet på Napleons gjutjärnspannan.
  • Fördela ut saltet, så det täcker hela ytan.
  • Placera gjutjärnspannan på grillgallret vid sidan om värmekällan.
  • Gasolgrill: Placera rökröret/röklådan ovanpå brännarna.
  • Kolgrill: Fördela rökspånen över glöden.

Tillagning

  • Rök i ca 5-7 minuter tills röken avtar.

Servering

  • Servera som flingsalt eller gör din egen kryddblandning med det rökta flingsaltet som bas.

Tips från Napoleon teamet

  • Mats: Önskar du mer röksmak är det bara att köra rökprocessen längre.