Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
125 g | flingsalt | Falksalt | |
2 dl | rökspån, äpple |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Fyll rökröret/röklådan med rökspånen.
- Häll flingsaltet på Napleons gjutjärnspannan.
- Fördela ut saltet, så det täcker hela ytan.
- Placera gjutjärnspannan på grillgallret vid sidan om värmekällan.
- Gasolgrill: Placera rökröret/röklådan ovanpå brännarna.
- Kolgrill: Fördela rökspånen över glöden.
Tillagning
- Rök i ca 5-7 minuter tills röken avtar.
Servering
- Servera som flingsalt eller gör din egen kryddblandning med det rökta flingsaltet som bas.
Tips från Napoleon teamet
- Mats: Önskar du mer röksmak är det bara att köra rökprocessen längre.