Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
500 g potatis    
1/2 dl olivolja    
1 st vitlöksklyfta    
  salladslök    
  svartpeppar    
  salt    

Förberedelser

  • Skölj och skrubba potatisen.
  • Blanda samman olivolja och pressad vitlök.
  • Hacka lite salladslök för att använda som garnering.
  • Koka potatisen i en kastrull tills den är mjuk.
  • Häll av vatten och låt potatisen svalna.
  • Förbered grillen för direkt värme.
  • Placera potatisen på en aluminiumform.
  • Använd grillspaden och tryck till potatisen tills den är ca 2 cm tjock.
  • Pensla potatisen med blandningen av olivolja och vitlök.

Tillagning

  • Placera aluminiumformen på grillen.
  • Grilla potatisen tills den får en krispig yta.

Servering

  • Vrid några varv med salt- och svartpepparkvarnen över potatiserna.
  • Garnera med den hackade salladslök