Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
500 g | potatis | ||
1/2 dl | olivolja | ||
1 st | vitlöksklyfta | ||
salladslök | |||
svartpeppar | |||
salt |
Förberedelser
- Skölj och skrubba potatisen.
- Blanda samman olivolja och pressad vitlök.
- Hacka lite salladslök för att använda som garnering.
- Koka potatisen i en kastrull tills den är mjuk.
- Häll av vatten och låt potatisen svalna.
- Förbered grillen för direkt värme.
- Placera potatisen på en aluminiumform.
- Använd grillspaden och tryck till potatisen tills den är ca 2 cm tjock.
- Pensla potatisen med blandningen av olivolja och vitlök.
Tillagning
- Placera aluminiumformen på grillen.
- Grilla potatisen tills den får en krispig yta.
Servering
- Vrid några varv med salt- och svartpepparkvarnen över potatiserna.
- Garnera med den hackade salladslök