Potatis med dijonsås
Enkelt & gott tillbehör
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
700 g |
delikatesspotatis |
|
|
3 msk |
olivolja |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
|
salt |
|
falksalt |
Dijonsås |
|
|
|
2 dl |
crème fraiche |
|
|
2 tsk |
dijonsenap |
|
|
1 msk |
citronjuice |
|
|
1 tsk |
olivolja |
|
|
1/2 st |
citron |
|
|
Topping |
|
|
|
|
picklad rödlök |
|
|
|
dill |
|
|
|
gräslök |
|
|
|
flingsalt |
|
falksalt |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Blanda samman ingredienserna för dijonsåsen
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
- Lägg potatisen i en aluminium form och tryck till med en slev så potatisen blir platt.
- Ringla över olivolja och krydda med salt samt svartpeppar.
Tillagning
- Placera alumformen på grillen.
- Tillaga tills potatisen får en fin form.
Servering
- Toppa dijonsås, picklad rödlök, dill, gräslök och flingsalt.