Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
8 st | korvar | välj din tyska favorit - bratwurst, frankfurter, thüringer... | |
Surkål | |||
500 g | surkål | ||
2 st | gul lök | ||
100 g | bacon | ||
8 st | kryddpepparkorn | ||
4 st | enbär | ||
1 dl | vatten | ||
smör |
Förberedelser
- Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
- Skär några snitt i korven.
- Skala och skär den gula löken i skivor.
- Skär baconskivorna i tunna bitar.
Tillagning
- Hetta upp Napoleons wok eller en gjutjärnspanna på grillen tillsammans med en klick smör.
- Stek bacon tills de får en glansig färg.
- Tillsätt lök och stek i ca 2 minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna för surkålen och låt koka i ca 8 minuter.
- Grilla korven tills den får en fin färg.
Servering
- Lägg surkål på en tallrik tillsammans med en grillad korv.
- Severa tillsammans med olika sorters senap.