Mängd Råvara/produkt Info Leverantör
700 g kycklinglårfilé    
3 st lime    
2 st chili    
  koriander    
Marinad      
1 st citrongräs, banka & finhacka    
6 st vitlöksklyftor, riven    
1 msk limejuice + zest    
2 st chili, röda    
3 msk fisksås    
2 msk sake    
2 tsk sesamolja    
3 msk farinsocker    
2 msk honung    
1 tsk svartpeppar    
Napoleon tillbehör      
4 st grillspett   Visa produkt
1 st röklåda   Visa produkt
rökspån, körsbär   Visa produkt

Förberedelser

  • Skär kycklinglårfiléerna på häften.
  • Blanda samman alla ingedienser för marinaden i en skål.
  • Lägg i kyckling och låt marinera i kylskåpet under 3 timmar eller över natten.
  • Trä kycklingen på grillspetten.
  • Skär lime i halvor.
  • Fyll röklådan med rökspån.

Tillagning

  • Placera röklådan i grillen ovanför brännaren.
  • Förbered grillen för direkt grillning med en temperarur på ca 200 °C.
  • Tillaga kycklingspetten i ca 4 minuter på varje sidan tills kycklingen får en temperatur på 72°C.

Servering

  • Garnera med finhackad chili och koriander tillsammans med ris.