Mängd | Råvara/produkt | Info | Leverantör |
---|---|---|---|
700 g | kycklinglårfilé | ||
3 st | lime | ||
2 st | chili | ||
koriander | |||
Marinad | |||
1 st | citrongräs, banka & finhacka | ||
6 st | vitlöksklyftor, riven | ||
1 msk | limejuice + zest | ||
2 st | chili, röda | ||
3 msk | fisksås | ||
2 msk | sake | ||
2 tsk | sesamolja | ||
3 msk | farinsocker | ||
2 msk | honung | ||
1 tsk | svartpeppar | ||
Napoleon tillbehör | |||
4 st | grillspett | Visa produkt | |
1 st | röklåda | Visa produkt | |
rökspån, körsbär | Visa produkt |
Förberedelser
- Skär kycklinglårfiléerna på häften.
- Blanda samman alla ingedienser för marinaden i en skål.
- Lägg i kyckling och låt marinera i kylskåpet under 3 timmar eller över natten.
- Trä kycklingen på grillspetten.
- Skär lime i halvor.
- Fyll röklådan med rökspån.
Tillagning
- Placera röklådan i grillen ovanför brännaren.
- Förbered grillen för direkt grillning med en temperarur på ca 200 °C.
- Tillaga kycklingspetten i ca 4 minuter på varje sidan tills kycklingen får en temperatur på 72°C.
Servering
- Garnera med finhackad chili och koriander tillsammans med ris.