Tortas
Mexikansk sandwich
Mängd |
Råvara/produkt |
Info |
Leverantör |
4 st |
frallor |
|
|
150 g |
flankstek |
|
|
2 st |
tomater |
|
|
1 st |
rödlök |
|
|
1 st |
jalapeno |
|
|
4 msk |
majonnäs |
|
|
1 st |
lime |
|
|
|
koriander |
|
|
|
svartpeppar |
|
|
|
salt |
|
|
Förberedelser
- Tag ut flanksteken i god tid från kylskåpet,
- Förbered grillen för grillmetod 50/50.
- Skär tomaterna i skivor.
- Skär jalapeno i tunna skivor.
- Skär frallorna på hälften.
- Putsa flanksteken fri från eventuella senor och hinnor.
- Torka köttet med hushållspapper och salta sedan på båda sidor.
Tillagning
- Placera flanksteken över grillens varma sida (direkt).
- Grilla i ca 2 minuter på varje sida.
- Flytta flanksteken till indirekt värme och tillaga till önskad tillagningsgrad minus 4 °C (temperaturen stiger när köttet vilar).
- Låt flanksteken vila i några minuter.
- Skär tunna skivor tvärs över fibrerna.
Servering
- Börja med att breda ut lite majo på brödet.
- Bygg sedan din tortas med kött, tomat, rödlök, jalapeno, koriander och avsluta med något varv från pepparkvarnen.
Tips
- Tillagningsgrader: Blodig 55°C | Medium 60°C | Välstekt 70°C.
- Servera tillsammans med chipotlemajo (3 delar majo & 1 del chipotlepaste).